מה לאכול כשיש גזים
גזים הם תופעה טבעית של מערכת העיכול. הם נוצרים כאשר החיידקים במעיים מפרקים פחמימות לא מעוכלות. גזים יכולים להיות לא נעימים, אך הם בדרך כלל אינם מהווים בעיה רפואית.
טוב לבחור במזון שיכול לסייע להקל על התחושה של נפיחות וגזים.
הנה כמה המלצות:
- ירקות מבושלים – סלק, גזר, כרובית, ברוקולי. הבישול מפרק סיבים קשים לעיכול שעלולים לגרום לגזים.
- אורז – העדיפו אורז לבן מבושל היטב.
- דגנים – כוסמת, קינואה ודייסת תירס הם מקורות עמילן נוחים לעיכול.
- ביצים – בישול רך של ביצים מקל על העיכול.
- עוף והודו – העדיפו חתיכות גדולות ורכות של בשר.
- בננה – עשירה במינרל האשלגן שמיטיב עם העיכול.
- תה מנטה – מרגיע את שרירי הקיבה ומקל על נפיחות.
- שתיית מים היא חשובה כדי לעזור למנוע ייצוב גזים במערכת העיכול. יש להימנע ממשקאות עם גזים וממשקאות מתוקים, שהם יכולים לגרום לנפיחות.
מזון שגורם לגזים
אם אתם סובלים מגזים או נפיחות בבטן, כדאי להימנע ממזונות שעלולים להחמיר תסמינים אלה.
מזון שגורם לגזים הוא מזון שמכיל פחמימות מסוג אוליגוסכרידים, דו-סוכרים או חד-סוכרים שאינם מתעכלים במעי הדק. פחמימות אלו מגיעות לרוב ממזונות צמחיים, אך הן יכולות להימצא גם במזונות מן החי.
יש מזונות ידועים שיכולים לגרום להגברת הגזים.
- שעועית ועדשים – קטניות אלה מכילות סוכרים שקשה לעכלם.
- גזר – ידוע כמעודד תסמיני נפיחות וגזים אצל רבים.
- כרוב, כרובית וברוקולי – במיוחד כשאינם מבושלים היטב.
- שוקולד וממתקים – מכילים שומנים וסוכרים שגורמים לתסמינים של גזים.
- משקאות מוגזים – הפחמן הדו-חמצני בהם תורם לתחושת נפיחות.
- אלכוהול – בייחוד בירה, מעכב את תנועתיות המעיים.
כמובן, לא כל האנשים רגישים לכל המזונות הללו. ישנם אנשים שיכולים לאכול ירקות כרוביים ללא בעיה.
אם יש לך בעיה עם גזים והם מפריעים לך, כדאי להתייעץ עם רופא או תזונאי, שיוכלו לתת המלצות אישיות.